taido    
       
 
Taido är en modern japansk kampkonst - en rolig träningsform för dig som gillar rörelse och vill bli smidigare


I taidons kamp, jissen, rör man sig över hela mattytan på 9x9 meter och även i luftrummet över och under motståndaren. Attacker med slag- och sparktekniker, svep etc. utförs från marken, stående eller i luften. Taido kallas därför en 3-dimensionell kampkonst.
Ett vanligt träningspass innehåller, förutom kamp, mental fokusering, hälsningsceremoni, uppvärmning med gymnastiska inslag, teknik- och formträning, kreativa övningar, nedvärmning med uppbyggnadsövningar och stretching.

För de flesta som tränar taido är det ett sätt att må bra. Genom träningen byggs din kondition, styrka, kroppskontroll och framförallt smidighet upp - samtidigt som du har roligt.

^
 

tävlingar och läger
Sverige är en av de främsta taidonationerna i världen, även i tävlingssammanhang. Som exempel kan nämnas att både damerna och herrarna är regerande Europamästare i dantai jissen (lagkamp).
...Förutom jissen (kamp) tävlas det i hokei (form) och tenkai.
I tenkai, som från början är en kreativitetsövning, skapar utövarna en uppgjord kamp där en "hjälte" skall besegra fem motståndare på 30 intensiva sekunder.
...Man kan alltså tävla i taido, men syftet är att genom kampen utvecklas som människa. Det gör man också genom att möta andra taidoutövare på nationella och internationella läger, men främst genom den vanliga träningen i dojon. Välkommen dit!


träningstider
tisdag...kl.18.00–19.30 nyb/forts.
torsdag kl.17.00–18.30 nyb/forts.

Den ordinarie verksamheten har paus fr.o.m. HT2012 p.g.a. instruktörs- och administratörstidsbrist.

Huvudinstruktör, taido:
Micke Korths, 5 dan renshi
E-post micke@kampidrott.se

mer info om taido
www.taido.nu

^

 

>juniortaido

PS. Sedan våren 2008 har vi en vuxengrupp för dig som vill ha en lugnare ingång till, den med ungdomsgruppen gemensamma, träningen.