mma (mixed martial arts)    
       
 

Vi följer kampjujutsuns och Dynamix koncept för MMA-träning.
...Träningen är öppen för Dig som har fyllt 13 år. De tränande viktindelas för att minska risken för överbelast-ningsskador vid sparring etc. Du behöver lämpliga skydd och träningskläder.
...Kampjujutsu grundades av Christer Andersson, en beryktad kämpe från Örebro, med höga krav på vad ett bra mma-system bör innehålla.
...För att kunna kämpa taktiskt enligt devisen "boxas inte mot en boxare, brottas inte med en brottare..." (Frank Witte, Världsmästare i jujutsu, kampjujutsu 4 dan) krävs insikt och färdigheter i kamp på alla distanser för att kunna anpassa sig till motståndarnas nackdel. Kampjujutsu, som hämtat tekniker till den stående kampen från bl.a. thaiboxning ("Knock-out-Nick" Hewitson, världsmästare i muay thai) och mattkampstekniker från bl.a. brasiliansk jujutsu (Renzo Gracie), har bredden som behövs.

...Sedan sommaren 2008 har vi också ett samarbete med Dynamix Fighting Sports, en resurs för tävlingsjujutsu, bjj och MMA med bl.a. Ricard Carneborn och Martin Jansson i spetsen, då tillsammans med Marcello "Yogui" Santiago (bjj).

...Redan efter en termins träning har du möjlighet att få gå nybörjar-matcher i fullkontaktsjujutsu, som en förberedelse inför amatör-MMA (föreningen är medlem i Svenska MMA Förbundet).

kostnad
Du som är intresserad av att prova på träningen i ungdoms- & vuxen-grupperna, kan köpa ett "PROVA-PÅ-KORT" för 150 kr. Då får du prova 3 valfria pass och är försäkrad direkt från första träningspasset.
...Bestämmer du dig senare för att fortsätta, är det bara att sätta in de återstående 450 kr innan pass 4.
...PS: Vill du utmana din rörlighet med volter och hoppsparkar, ingår även taido utan extra kostnad.

lämpliga skydd
För att du (och dina tränings-kompisar) skall få fullt utbyte av mma-träningen behöver bl.a. handskar som du kan greppa med, suspensoar, tandskydd, ben- och fotskydd. Det
kan även vara bra att ha mjuka knäskydd (mer info).
...Ovanstående utrustning kan beställas från SBI SPORT genom föreningen.

mer info om kampjujutsu
www.kampjujutsu.se
i3 sportcenter (kjj hombu dojo)

^

 


instruktörer
Huvudinstruktör är Micke Korths, som tränat kampjujutsu (vid sidan av taidon) för dess grundare i Örebro sedan starten 1997, är utbildad kampjujutsu-, bjj- och MMA-instruktör och svartbälte i kjj. Micke har även tävlat i Sport Jiu-Jitsu (4:a på WKF World Cup 2000) och Combat (bl.a. VM-brons 2003).
...Micke håller i MMA-passen på torsdagar. Tisdagspassen med fokus på stående kamp leds av bl.a. Fredrik, Jacob, André och Mathias. Dessutom har vi oftast någon gästinstruktör varje termin.

Huvudinstruktör:
Micke Korths, kampjujutsu 1 dan
E-post micke@kampidrott.se


träningstider
tisdag...kl.19.30–21 mma (stående)
torsdag kl.18.30–20 mma

Den ordinarie verksamheten har paus fr.o.m. HT2012 p.g.a. instruktörs- och administratörstidsbrist.
^

 >kostnad
>lämpliga skydd

>instruktörer
>träningstider