Till minne av Anders Selmquist

 

2010-08-29

   >WYSIWIG.blogg.se
     
För en vecka sedan avled Anders Selmquist i sin studentlägenhet i Växjö. De medicinska orsakerna till hans allt för tidiga bortgång är ännu inte fastställda.
...Anders var en av taidopionjärerna i Höganäs, sedan Kullen Kampidrotts-förenings allra första nybörjarstart i januari 2003. Taidon betydde mycket för Anders (han använde tidigt signaturen ”taidokid”) och han kom också att betyda mycket för föreningen, bl.a. som styrelsemedlem.
...Anders resonerade alltid moget och modigt. 2004 tilldelades han ”taido no kokoro”-utmärkelsen för sin höga träningsnärvaro och att ha ”visat på god taidoanda genom att själv ta initiativet till och genomföra en taidouppvisning vid invigningen av nya Brukshallen”. Anders var då endast tretton år.
...Som instruktörsassistent var han med sedan starten av juniortaidon i föreningens regi 2005. Utbildad juniortaidoinstruktör av Svenska Taido-förbundet 2007. Reguljär instruktör från 2008, med egna pass, även i ungdoms-/vuxengruppen.
...Anders graderades till brunt bälte 2007, och bland hans tävlingsmeriter kan nämnas att han tog silvermedaljen i jissen (kamp) vid DM samma år.
...Som Anders taido-sensei, minns jag DM-finalen mot Hampus Boo som en höjdpunkt. Men Anders kom ända till Japan, där han representerade föreningen vid International Taido Friendship Games i Hiroshima 2009. Anders deltog i hokei (form) och var i sitt jissen(kamp)lag den ende som vann sin match.
...I samband med evenemanget deltog Anders på seminarier för världens främsta taidoinstruktörer och reste efteråt, tillsammans med Hampus, runt Japan till Osaka, Kyoto och det heliga berget Fuji.
...Efter den stora Japanresan inledde Anders sina universitetsstudier i Växjö. Han läste till lärare i engelska, och hade inför sitt andra år just fått ett erbjudande om att få återvända till Japan som utbytesstudent i ett år.
...Vi kände Anders som en positiv, kreativ, uppriktig och omtänksam människa.
...Anders skulle i år fyllt 20, och våra tankar går till hans familj och andra nära vänner.

/Micke Korths, huvudinstruktör
Kullen Kampidrottsförening