svenska mästerskapen i taido    
       
 

Kullen Kampidrottsförening kammade hem tre medaljer under SM i taido 2006 som gick av stapeln i Strömstad 29 april med Sensu Dojo som värdklubb. Bäst gick det för Micke Korths, huvudinstruktör i Kullen Kampidrottsförening, som efter en hård final tog guld i individuell jissen. Jissen är det fria kampmomentet och en av de grenar man tävlar i inom taido. Ett silver i lagkamp damer och ett brons i skapad kamp erövrades också.

/Lolo Stjernquist

 

 

Micke om ...
>... SM-guldet
>... Lotta
>... Matilda
>... My
>... Lolo
>... silvret i lag...
>... Hampus
>... Adam
>... Micke S

relaterat:

>resultat
>ranking
^


^


^


^^^


Micke Korths (t.h.) möter Christoffer Romland, från Stockholm, på väg mot SM-guldet.
(foto: Andreas Thorn)


Finalen mot Uddevallas Daniel Andersson (t.v.)
(foto: Håkan Linde)


My, Matilda och Lolo i dantai hokei (lagform)
(foto: Andreas Thorn)


(foto: Andreas Thorn)


(foto: Håkan Linde)


Silver i dantai jissen (lagkamp) dam!
(foto: Andreas Thorn)
  Micke sensei om SM-guldet:
– Jag har tidigare många SM-medaljer, men detta var första individuella SM-guldet. Tidigare VM-brons och EM-guld i lagkamp (ind. EM 4:a). Sverige har en bra topp med internationella mått, så ett individuellt SM-guld väger tungt.
Under träningen inför SM fick jag en rejäl muskelbristning, kontusions-skada i den ytliga vadmuskeln efter en oavsiktlig knästöt.
...Det är mycket ovanligt med skador inom taido. Jag har tränat i nitton år och detta är första "allvarliga" skadan. Och med en läktid på c:a sex veckor (drygt två veckor innan SM dock) är det ju inte så mycket att tala om.
...Snorförkyld och med en muskelbristning i vaden, vilket begränsade teknikrepertoaren, var det en kämpaseger. Jag hade tänkt att vara hel, frisk och bättre tränad. Men mental träning och fokus skall inte underskattas ;-)
...Sedan måste jag tacka Richard Frobell på lasarettets idrotsskade-mottagning (samt Lillebror Fridh som skickade mig dit) och Harald Ekedahl på Höganäs Fysio.

... om Lotta Korths:
Lotta, som redan innan SM var rankad 2:a i taidokamp bland Sveriges damer, förlorade knappt i sin match mot svenska mästarinnan, Maria Tång.

... specialidrottare i TV!:
SVT:s Sportspegeln var på plats på taido-SM i Strömstad. De fokuserade på VM-3:an (form) och sedermera dubbla svenska mästarinnan (form och kamp), Maria Tång.
...I slutet av TV-inslaget kunde man se en glimt av Matilda Grahm och My Håkansson från Kullen Kampidrotts-förening. De är två ambitiösa tjejer som, tillsammans med Adam Bogren, har har taido som specialidrott på Kullagymnasiet.

... dantai hokei:
Matilda, My och Lolo Stjernquist – en riktig fighter – representerade Kullen Kampidrottsförening i lagform och gjorde en bra insats där.


... silver i damernas lagkamp:
Tillsammans med Lotta Korths sensei och Veera Littmarck (från Malmö Taidoförening Saidaimon) tog Matilda, My och Lolo hem silvret i damernas lagkamp!

... Hampus Boo i lagkamp:
Herrarna hade även de ett Skånelag tillsammans med Malmö. Det räckte tyvärr inte ända fram, då vi saknade Ulf Karlsson sensei från Malmö. Men, jag vill särskilt framhålla Hampus Boo:s insats här. Det tycks ha lossnat för honom och han gjorde två bra matcher. Men, så har han tränat mycket också! ...

... Adam Bogren & meningen med tävlingar i taido:
Medaljer i all ära, men som sensei glädjer det mig att t.ex. se Adam Bogren, en av de första eleverna i Höganäs, som visade att han förstått idén med tävlingar i kampkonsten taido. Detta genom att knyta kontakt med ett Stockholmslag som saknade en medlem i skapad kamp och på plats öva in sin del. Socialt, kreativt och flexibelt.
...Alltså: tävling är träning och man utvecklas genom möten med andra människor.

... och slutligen:
ett stort tack till vår support, chauffören, kameramannen och lagledaren Micke Stjernquist!


Micke Stjernquist riggar kameran på läktaren, vid klubbflaggan. (foto: Andreas Thorn)