Pokaler till Kullens
färska kämpar
  Lokaltidningen Höganäs
2006-10-11
 


KAMP. Under förra helgen arrangerades Swedish Open i jujutsu, vilket lockade deltagare från tio olika länder till värdstaden Helsingborg.
...Efter lördagens kamper på elitnivå följde söndagens tävlingar för nybörjare, som inte tävlat tidigare.
...Höganäsklubben, Kullen Kampidrottsförening, ställde här upp med åtta helt oprövade förmågor. Men, enligt källor fanns däremot flera erfarna – till och med svartbältare i andra discipliner – som lyckats registrera sig som ”nybörjare”.
...Detta trots att de hade flera meriter i exempelvis tävlingssystemet ”Combat”. Detta stoppade dock inte Höganäsarna, som aldrig tävlat förr i någon jujutsuform och som bara tränat mellan 1–2 år: Efter hårda kamper kunde de återvända hem med två silverpokaler och en bronspokal.
...Kullen Kampidrottsförening utövar egentligen ”kampjujutsu” medan tävlingen endast omfattade ”vanlig” jujutsu.
...Tränaren Micke Korths förklarar:
...– Jujutsu, som tävlingsform, är mer begränsad än kampjujutsu, med sin frikampssparring. Våra medlemmar fick alltså utesluta vissa delar av sina teknikrepertoarer i den här tävlingen. Men deltagandet innebar samtidigt en utvecklande utmaning. Och, tävling är också träning.

...Micke understryker att ett av syftena med helgens deltagande var att erbjuda sina adepter tävlingserfarenhet:
...– Ja, alla fick gå minst två matcher. Och även om de var lite nervösa så var stämningen ändå på topp. Efteråt var de sugna på att tävla mer.

^

 



Anders Karlsson (t.h.), Kullen Kampidrottsförening, ledde stort i bronsmatchen mot Daniel Nilsson (t.v.) från Karlstad Kampsportförening.” Foto: Ulf Silfverström
.

Kullen Kampidrottsförening började utöva kampjujutsu våren 2005, och har redan fått ihop en bra kärntrupp: ...– Vi är redo att växa och har börjat åka på träningsläger. Flera medlemmar, som inte tävlat i jujutsu förr, har nu visat intresse för att ställa upp.
...Micke Korths passar på att välkomna alla Höganäsare som vill sparra under så realistiska former – men, med så få skador – som möjligt, till klubbens träningar i Lerbergets sporthall.
...– Vi tar in nybörjare löpande under terminen och nya får alltid prova ett pass gratis.

/Tom Swales
Tel 073-317 70 19











Fler bilder (foto © Ulf Silfverström):

 
>pressklipp
>resultat
>fler bilder
  Fredrik KarlssonLotta Korths (coach)Peter HallengrenMicke Korths (coach)Marie WigströmPeter BengtssonMikael SelmquistNiklas SilfverströmTeddy NilssonAnders Karlsson
 
Niklas (röd, t.h.) i del 1: stående kamp (slag & spark)

  Niklas i del 2 : närkamp (kast)
Niklas i del 3: mattkamp (fasthållning)

  Peter H (röd, t.h.)
Marie Wigström. silver
  Peter B (silver) & Niklas (brons)